Verpakkingsmateriaal

De verpakkingsmaterialen die gebruikt worden bij de ECO-hortensia zijn allemaal biologisch afbreekbaar en/of recyclebaar.

De kweekpot
De kweekpot is biologisch afbreekbaar en lost na ca. 12 weken op en is dus volledig composteerbaar. De kweekpot is gemaakt van o.a. oud paprika- en tomatengewas dat geruimd is na de productie. Met de donkerbruine kleur van de pot hebben we getracht een natuurlijke uitstraling te creëren.

De stok
De stok is een 100% bamboe stok die niet behandeld is met enige chemicaliën en daarmee dus een zo natuurlijk mogelijk product.

De clip
De clip is na veel research gemaakt van o.a. aardappelzetmeel, dus volledig composteerbaar en niet meer van plastic. Dit geeft geen restafval voor de hortensiaconsument. Op dit moment gebruiken wij deze bioclip ook in de opkweek van jonge tomaten- en paprikaplanten.

De hoes
De hoes bestaat uit twee delen: een achterzijde die gemaakt is van gerecycled papier en als voorzijde een venster dat gemaakt is van maïszetmeel, waardoor deze hoes ook weer 100% recyclebaar is.

De tray
De tray die wij gebruiken is geproduceerd van hergebruikt papier en -karton. Wanneer na gebruik deze ook weer in de recycling industrie terecht kan komen en zodoende weer een weg vindt in de productie van papier of karton in welke hoedanigheid dan ook.

Over Sense of Seasons

Constante hoge kwaliteit, flexibiliteit en persoonlijke aandacht. Dat zijn de kenmerken van Sense of Seasons, een handels- en consumentgericht merk van plantenkwekerij P. van Geest. Van Geest is een moderne plantenkwekerij, gevestigd in Maasland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de grootschalige productie van groenteplanten en hortensia’s.

Connect with us

Facebook
Youtube

Follow us
Contact

Plantenkwekerij P. van Geest
Herenlaan 21
3155 DC Maasland


Tel: +31 (0) 174 52 51 50

×

Log in