Opkweek ECO-hortensia

Na jaren van pionieren en ontwikkelen heeft Van Geest een moerplanten bestand op weten te bouwen dat Van Geest in staat stelt om een plant volledig ecologisch op te kweken en ook af te kweken.

Zo hebben zij in samenwerking met verschillende potgrondleveranciers het potgrondmengsel met het laagst mogelijke CO₂-footprint gevonden zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor de groei en ontwikkeling van de plant. De meest optimale CO₂-footprint wordt bepaald aan de hand van: de samenstelling van grondstoffen, de locatie van grondstofwinning, de manier van verwerking en alle transportbewegingen van grondstofwinning tot aan de kweker.

Er is tijdens de op- en afkweek van de ECO-hortensia enkel gebruik gemaakt van biologische bestrijding. Ook wordt er zeer bewust met het water omgegaan. Van Geest beheerst het watermanagement tot op bacteriologisch niveau in samenwerking met Water IQ. Ook maken wij gebruik van aardwarmte. De plantenkwekerij is aangesloten bij het aardwarmte project GeoPower Oudcamp. Voor meer informatie over het aardwarmte project kunt u kijken op: www.geopoweroudcamp.nl.

Over Sense of Seasons

Constante hoge kwaliteit, flexibiliteit en persoonlijke aandacht. Dat zijn de kenmerken van Sense of Seasons, een handels- en consumentgericht merk van plantenkwekerij P. van Geest. Van Geest is een moderne plantenkwekerij, gevestigd in Maasland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de grootschalige productie van groenteplanten en hortensia’s.

Connect with us

Facebook
Youtube

Follow us
Contact

Plantenkwekerij P. van Geest
Herenlaan 21
3155 DC Maasland


Tel: +31 (0) 174 52 51 50

×

Log in